Jaana Ylivainio

Olen Kodin tukitiimi Oy:n yrittäjä.  Olen koulutukseltani sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri, yrittäjyydenkin opintoja on takana. Minulla on hankittuna myös muistikoordinaattorin pätevyys AmiaAkatemiasta.

Olen työskennellyt sairaanhoitajana perusterveydenhuollon pitkäaikais- ja akuuttihoidossa sekä erikoissairaanhoidossa eri erikoisaloilla (keuhkosairaudet, ortopedia, ihotaudit, neurologia, kardiologia ja hematologia). Olen toiminut myös ylitarkastajana Etelä-Suomen lääninhallituksessa ja aluehallintovirastossa sekä suunnittelijana Kelassa työterveyshuoltoryhmässä. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä tein koulutuspäällikön sijaisuuden ja toimin ICT-projektipäällikkönä , missä roolissa olin myös Hämeen liitossa maakuntavalmistelussa. Voisin sanoa tuntevani sosiaali – ja terveydenhuollon kenttää laajasti.

Halu asiakastyöhön vei yrittäjäksi

Päätös yrittäjäksi ryhtymisestä ei syntynyt yhtäkkiä, vaan olen haaveillut yrityksestä jo sairaanhoitaja koulutuksestani saakka eli parikymmentä vuotta. Lopullinen päätös kuitenkin syntyi nopeasti keväällä 2018. Totesin itselleni, että haluan helpottaa muutamien asiakkaiden arkea ja palveluiden saamista  monimutkaisessa, osin byrokraattisessakin arjessa, vaikka palkkatyössäni sain valmistella isoihin joukkoihin vaikuttavia ratkaisuja. Julkisen sektorin organisaatioiden ja muutoksien valmistelun suuri mittakaava tekee muutoksesta hidasta ja yksittäisen ihmisen kannalta parannukset tulevat pienin askelin kerrallaan.  Kaipasin työhön, jossa voi tehdä näkyvästi hyvää toiselle, päivittäin. Yrittäjyyteni syntyi halusta työskennellä asiakkaiden kanssa itselleni merkityksellisellä tavalla ja jakaa itselleni tarttunuttta tietoa ja osaamista asiakkailleni.

Lisää yrityksen perustamisen vaikuttimista voit lukea blogistani ”Miksi perustin kotipalvelu ja sairaanhoitoyrityksen ”.

Jaana Ylivainion Linkedin-profiili