Jaana Ylivainio

Olen Kodin tukitiimi Oy:n yrittäjä.  Olen koulutukseltani sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri, yrittäjyydenkin opintoja on takana. Minulla on hankittuna myös muistikoordinaattorin pätevyys AmiaAkatemiasta.

Työkokemukseni on monipuolinen. Olen työskennellyt sairaanhoitajana perusterveydenhuollon pitkäaikais- ja akuuttihoidossa sekä erikoissairaanhoidossa eri erikoisaloilla (keuhkosairaudet, ortopedia, ihotaudit, neurologia, kardiologia ja hematologia). Olen toiminut myös ylitarkastajana Etelä-Suomen lääninhallituksessa ja aluehallintovirastossa sekä suunnittelijana Kelassa työterveyshuoltoryhmässä. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä tein koulutuspäällikön sijaisuuden ja toimin ICT-projektipäällikkönä , missä roolissa olin myös Hämeen liitossa maakuntavalmistelussa. Voisin sanoa tuntevani sosiaali – ja terveydenhuollon kenttää laajasti.

Vapaa-aikani vierähtää perheeni parissa, pitkälti lasten harrastusten rytmittämänä. Minulla on 14- ja 16-vuotiaat tytöt ja 8-vuotias poika. Tytöistä vanhempi pelaa lentopalloa Hämeenlinnan lentopallokerhon naisten liigassa ja nuorempi tanssii Jazz- ja balettitanssia. Tokaluokkalainen poika on innostunut uinnista ja koripallosta, joten varsin liikunnallista porukkaa (nuo lapset). Omasta ulkoilustani huolehtii perheen villakoira ja kyllä miehenikin kanssa tapaamme silloin tällöin ainakin ulko-ovella kuskivuorojen vaihtuessa.

Halu asiakastyöhön vei yrittäjäksi

Päätös yrittäjäksi ryhtymisestä ei syntynyt yhtäkkiä, vaan olen haaveillut yrityksestä jo sairaanhoitaja koulutuksestani saakka eli parikymmentä vuotta (aika menee äkkiä….). Lopullinen päätös kuitenkin syntyi nopeasti keväällä 2018. Totesin itselleni, että haluan helpottaa muutamien asiakkaiden arkea ja palveluiden saamista  monimutkaisessa, osin byrokraattisessakin arjessa, vaikka palkkatyössäni sain valmistella isoihin joukkoihin vaikuttavia ratkaisuja. Julkisen sektorin organisaatioiden ja muutoksien valmistelun suuri mittakaava tekee muutoksesta hidasta ja yksittäisen ihmisen kannalta parannukset tulevat pienin askelin kerrallaan. Vankkaan työhistoriaan nojaaman kokemuksen turvin totesin itselleni, että valtaosan ihmisten arjen haasteet on autettavissa melko helposti, kun tahtotila ja välineet on mietitty ja sovitettu yhteen.  Itsejohtamassani yrityksessä on mahdollista luoda arvot ja toimintaprosessit, jossa asiakas ja työntekijä voivat molemmat kulkea aamusta iltaan rauhallisin mielin ja palvelut ovat aidosti asiakaslähtöisiä. Kaipasin työhön, jossa voi tehdä näkyvästi hyvää toiselle, päivittäin. Päätös  yrittäjäksi ryhtymisestä  olikin helppo. Se syntyi halusta työskennellä asiakkaiden kanssa itselleni merkityksellisellä tavalla ja halusin päästä toiminnan keskiöön kehittämään ratkaisuja niihin haasteellisiin kohtiin, joita nykyisessä palvelujärjestelmässä esiintyy. Nyt minulla oli kartutettuna  tarpeeksi koulutusta ja työkokemusta mutta ennenkaikkea riittävä määrä elämänkokemusta ja itsetuntemustakin, jotta uskaltauduin yrittäjäpolulle.

Lisää yrityksen perustamisen vaikuttimista voit lukea blogistani ”Miksi perustin kotipalvelu ja sairaanhoitoyrityksen ”.

Voit auttaa minua kehitystyössä kertomalla havainnoistasi sosiaali- ja terveydenhuollosta ja ehdottamalla kehitysideoita joko yhteydenottolomakkeella tai soittamalla, oletpa palveluiden ostaja tai sote-alan kollegani.

Rakennetaan yhdessä meille kaikille parhaat palvelut.

Jaana Ylivainion Linkedin-profiili