Julkaistu

Tervetuloa Kodin tukitiimin asiakkaaksi, olemme nyt hyväksytty kotisairaanhoidon ja kotipalvelun palvelusetelituottajaksi

Kodin tukitiimi on saanut viranomaisluvat ja päätökset sairaanhoidon ja kotipalvelujen tuottamiseksi

Kodin tukitiimi on saanut kaikki tarvittavat viranomaisluvat ja vakuutukset voimaan. Viimeisenä sain eilen Hämeenlinnasta ja tänään Hattulasta päätöksen, että Kodin tukitiimi on hyväksytty palvelusetelituottajaksi. Hip hei, toiminta voi alkaa!

Paljon hallinnollista työtä uuden sote-yrityksen ylösnostamiseksi on jo takana

Tällä hetkellä on Kodin tukitiimin mainoslehtiset työnalla ja huomenna facebook -markkinoinnin opettelua. Harva toimija tai yhteistyökumppani tietää tai tulee koskaan ajatelleeksi (eikä välttämättä tarvitsekaan), miten valtaisa määrä työtä vaaditaan ennen kuin vahvasti sääntelyn ja valvonnan alainen sote-yritys on pystyssä ja voimissaan. Toki valintani perustaa osakeyhtiömuotoinen yritys aiheutti jonkin verran raskaamman hallinnollisen työn kuin toiminimellä tai itsenäisenä ammattinharjoittajana toiminnan aloittaminen, mutta toisaalta nyt on kaikki perinjuurin suunniteltu, dokumentoitu ja käyty viranomaisten kanssa läpi. Enempää ei voi asiakkaan turvallisuutta ja toiminnan asiallisuutta etukäteen varmistella. Vaadittiin useita puheluita aluehallintovirastoon, käyntejä kunnissa, verottajan kanssa yhteydenpitoa sekä lukuisa määrä blanketteja liitteineen ja lisäselvityksineen on ristellyt suuntaan, jos toiseenkin. Asiakastietojärjestelmän käyttöönotto ja koulutus oli minusta yksi kohokohta tähän astisessa yrittäjyydessä. Nyt kaikki alkaa olla valmista ja jokainen viranomaistaho on saanut tarpeelliset tiedot. Nyt voin palvella asiakkaitani täysillä kotipalveluilla ja kotisairaanhoidolla. Myös kotisiivous järjestyy meiltä.

Otathan rohkeasti yhteyttä, jos Sinä itse tai läheisesi tarvitsette apua. Ensimmäinen tutustumiskäyntini on aina maksuton, jotta voimme varmistaa, että molemminpuolisen luottamuksen syntymiselle on pohja. Jos asut kaukana iäkkäistä Hämeenlinnan seudulla asuvista läheisistäsi, olemme ”oikeana kätenäsi”, jos kaipaat läheisesi voinnin tarkastamista tai vakinaisempaa apua.

Tiesitkö, että palvelusetelin myöntäminen estää kotitalousvähennyksen hyödyntämisen

Terveydenhuollon palvelut eli Kodin tukitiimin sairaanhoito on aina palvelua, josta ei makseta arvonlisäveroa, mutta siitä ei ole myöskään mahdollista saada kotitalousvähennystä.  Kela voi maksaa hyvin pientä korvausta sairaanhoitajan työstä. Neuvonpito Kelaan on vielä edessä, joskin entisenä kelalaisena olen utelias kokemaan, mille yhteistyö Kelan kanssa tuntuu palveluntuottajan näkökulmasta. Kokemus olisi ollut arvokas jo vuosia sitten palveluntuottaja yhteistyötä tehdessäni.

Kotipalvelusta ja sen tukipalveluista on mahdollista saada aina kotitalousvähennys, vaikka palvelut ostettaisiinkin arvonlisäverottomana. Se, ettei palveluista tarvitse maksaa arvonlisäveroa edellyttää, että asiakkaalla on toimintakyvyn vajausta iän tai sairauden vuoksi, eikä hän selviydy ilman ulkopuolista apua. Kotitalousvähennys on asiakkaalle merkittävä etu, 50 % ostetusta työn osuudesta. Kotitalousvähennys on haettava verottajalta ja on maksimissaan 2400 euroa vuodessa / henkilö, omavastuu on 100 euroa. Yllättävänä asiana itselleni selvisi, että kunnan myöntämä palveluseteli estää kotitalousvähennyksen saamisen. Huom! Pelkästään se, että asiakkaalle on myönnetty palveluseteli tai maksusitoumus, vaikka hän ei sitä käyttäisi, on este kotitalousvähennykselle. Tämä on kotipalvelun ja tukipalveluiden asiakkaille merkittävää, sillä monessa tapauksessa suoraan yksityiseltä palveluntuottajalta ostaminen ja kotitalousvähennyksen saaminen, on huomattavasti kannattavampaa kuin esim. kunnan myöntämä palveluseteli, jonka suuruuteen saattaa vaikuttaa asiakkaan tulot. Myöskään julkisista palveluista ei voi saada kotitalousvähennystä, jolloin ne saattavat olla kallimpia kuin yleisesti ajatellaan. Autan mielläni myös kotitalousvähennyksen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ja autan hakemuksen tekemisessä.